Blog In Praktijk

Blog In Praktijk

6
dec 2016

Help! Hoe overleef ik de feestdagen?

Heb jij rond deze dagen ook zo’n enorme ‘To Do’ lijst? Al die drukte en geen overzicht in wat er allemaal moet gebeuren? Ik raakte er altijd zo van in de stress (zeker in deze drukke december maand)

Naast alle feestdagen hadden we ook nog 2 jarige in ons gezin en het was dan ook flink puzzelen hoe ik dat kon oplossen.

We besloten enkele jaren geleden, na heel wat ‘woede uitbarstingen’ en een futloos gevoel tijdens en na de feestdagen om samen te gaan zitten en een planning te maken.agenda-nieuwsbrief
In mijn hoofd was er door die drukte niet alleen stress het leek namelijk ook of dat er geen tijd meer over bleef leuke dingen zoals de winter-Efteling….

Door samen met elkaar te kijken wat we wanneer gingen doen en rekening te houden met zo veel mogelijk wensen… zagen we, door het overzicht, dat we meer dan
voldoende tijd over hadden om te gaan genieten van een wereld vol wonderen.

Dit is onze planning van een paar jaar geleden.

 

help-hoe-overleef-ik-mijn-gezin-de-feestdagen
Hier nog enkele tips om jouw feestdagen te plannen… En vergeet niet… Het maken van het overzicht is belangrijk maar het uithangen ervan ook. Eenmaal je overzicht klaar is kun je het op de koelkast hangen en is het steeds duidelijk voor iedereen wat de plannen voor de komende dagen zijn. (klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Oh! En na elke drukke activiteit/dag plan je best een rustige dag…. het is maar dat je je batterijen (en die van de kinderen) even kunt opladen!

Ik wens je in elk geval veel leuke dagen en genoeg rust momentjes op z’n tijd (nu…. en in het nieuwe jaar!)

 

Meer visuele (plannings) tips voor kinderen? Bestel dan het boek ‘De survivalgids Beelddenken’ via www.InPraktijk.be/survivalgidsbeelddenken

 

 

 

 

 

Copyright © In Praktijk