Blog In Praktijk

Blog In Praktijk

21
mrt 2017

Woede uitbarstingen

Ze is 38. Een vriend had na de zoveelste woede uitbarsting gezegd:’ Anders moet je eens naar Sandra Kleipas gaan, ik ben daar ook geweest, ze is wat speciaal net als haar manier van werken maar dan in de goede zin des woords’.

Bij het binnen komen had ze een strak gezicht. Emoties aan andere mensen tonen was moeilijk. Kort duidelijk en bondig legt ze uit waar ze tegenaan loopt. Opgegroeid in een gezin van zelfstandigen, weinig ruimte voor stilstaan en omgaan met voelen/gevoel /gevoelig zijn. Als kind was ze niet aanhankelijk en ook nu vond ze het moeilijk om knuffels te krijgen. Nog altijd was dat niet haar sterkste kant.
Presteren kan ze goed, de ideale werknemer en perfectionisme is daarvan een onderdeel.

Wanneer er emotioneel iets is geweest kan ze maar moeilijk terug contact maken met de mensen om haar heen. Fouten maken is NOT done.

13weken en 7 afspraken later.
Ik geef haar een hand en kijk haar aan. ‘Bedankt voor he vertrouwen’ zeg ik haar.
‘Ik had nooit verwacht dat ik dit zou kunnen dank je wel voor alles, dit traject heeft mijn leven verandert’ ze straalt.

‘Ik ga het missen, maar gelukkig heb ik je op facebook’ zegt ze terwijl ze naar haar auto stapt.

En zo neem ik afscheid van een dame die heeft ontdekt dat als je leeft vanuit je hart, vanuit voelen en niet enkel vanuit wilskracht… je zo veel meer zachtheid kan ervaren. Dat het dan helemaal niet erg is als je een leer moment hebt in de vorm van een foutje.

Met een glimlach sluit ik de deur. Blij met cliënten zoals zij… blij met wat ik doe, wie ik ben, ook al is dat anders, speciaal ? en…. ja gewoon dankbaar, meer hoeft dat niet te zijn.

#hetlevenvanSandra #Sandravertelt #dankbaar #lovemyjob #tribe

www.SandraKleipas.com

Copyright © In Praktijk